20/03/2018
2862

Akupunktur ile Zayıflama

Akupunktur Tedavisi

Akupunktur, birçok hastalığın tedavisinde kullanılan bilimsel bir tedavi yöntemidir. İnsan vücudunun kendi kendini onarım gücü çok yüksektir ve bu gücü harekete geçiren belli uyarı (akupunktur) noktaları vardır. İnsan vücudunda bilinen 1000 kadar akupunktur noktası mevcut olup, her hastalık için ayrı program ve ayrı noktalar bulunmaktadır.

Akupunkturu telefon tuşlarına benzetebiliriz. Numaraları tuşladığımızda aradığımız kişiye ulaşabildiğimiz gibi, akupuntur iğneleri de belli noktalara uyguladığımızda o noktalardan beyne uyarı giderek istediğimiz tedaviyi sağlarız.

Akupunkturun etkileri laboratuar ortamında kanıtlanmış olup yan etkisi olmayan bir tedavi yöntemidir.

Halen Dünyada kendini kanıtlamş başlıca 2 tür akupunktur uygulanmaktadır.

  1. "Klasik vücut akupunkturu"
  2. "Kulak akupunkturu"

Kliniğimizde her iki akupunktur türü de uygulanmaktadır. Her iki akupunktur türü beraber kullanıldığı zaman sonuçlar daha başarılı olmaktadır.

Akupunktur uyguladığımız başlıca hastalıklar:

Şişmanlık (obezite): Akupunktur iştahı ve mide asit salgısını azaltarak diyet yapmayı kolaylaştıran ve metabolizmayı hızlandıran bir tedavi yöntemidir. Akupunktur sayesinde diyet çok rahat yapılabilir. Aynı diyeti akupuntur yapmadan uygulasanız dahi aynı kiloyu veremezsiniz.

Sigara bağımlılığı: Kişinin sigara içmekten dolayı oluşabilecek şikayetlerini ortadan kaldırır ve minimuma indirir. Böylece sigara içmemeye karar vermiş olan kişi, bunu hiç zorlanmadan başarır; çünkü, akupunktur tedavisi beyni yeniden sigaraya gerek duymadan seotonin ve endorfin gibi mutluluk veren maddelerin salgılaması için uyarır ve bundan sonra da beyin eski otonomisini kazanır.

Migren: Akupunktur ile baş ağrılarının yüzde 85′i tedavi edilebilmektedir.

Bel-Boyun fıtığı: Kas gevşetici, ağrı kesici, ödem (şişlik) giderici, bölgedeki kanlanma ve beslenmeyi arttırıcı etkisi, cilt üzerindeki sinir uçlarından verdiği uyarı ile hücre ve doku fonksiyonlarını canlandırıcı etkisiyle tedavi etmektedir.

Yumuşak doku romatizması (fibromiyalji sendromu)

Kas iskelet sistemini ilgilendiren bütün ağrılı durumlarda

Depresyon, trigeminal nevralji, kulak çınlaması, astım bronşit, uykusuzluk, imtihan korkusu, panik atak

Yüz felci

Kabızlık

Kozmetik akupunktur

Adet sancısı , Erkek ve Kadın Kısırlığı.