19/03/2019
3539

KÖK HÜCRE TEDAVİSİ İLE AMELİYATTAN KURTULUN VEYA GECİKTİRİN!

AKTİF HAYATA GERİ DÖNÜN!

Kök Hücre Tedavisi Nedir?

Vücudumuzu oluşturan, diğer yapılara dönüşebilen ve çoğalabilme özellikleriyle kendilerini devamlı yenileyebilen ve farklılaşma kabiliyeti bulunan hücrelere kök hücre denir.

Kök hücre tedavisi; vücudun (genellikle yağ dokusu veya kemik iliği gibi) bir yerinden izole edilen kök hücrelerin, vücudun hasarlı bölgesine enjekte edilmesi sonucunda, vücudun kendi iyileşme potansiyelini ortaya çıkarmayı amaçlayan bir tedavi yöntemidir.

Çok çeşitli kök hücre elde etme yöntemleri bulunmaktadır. Gerek kök hücre zenginliği, ekonomik olması, gerekse hazırlanma ve uygulama kolaylığı gibi faydaları nedeniyle en sık kullanılan yöntem yağ dokudan elde edilen kök hücre yöntemidir.

Az bir miktar yağ dokusu Lipoaspirasyon ( yağ aldırma) yöntemiyle alınır. Bir sıra doğal yöntemler kullanılarak kısa süre içinde kök hücreden zengin bir doku elde edilir. Elde edilen kök hücreden zengin bu hücre topluluğu; herhangi bir nedenden dolayı hasar gören dokuların onarımını ve doğal hallerine dönmelerini sağlamak için hasarlı bölgeye uygulanır.

Kök hücre tedavisinin yapıldığı  rahatsızlıklar;

Diz, kalça, omuz, ayak bileği gibi eklem kireçlemeleri,

Dizde menisküs yırtıkları,

Omuzda rotator kuff kas yırtıkları,

Dizde çapraz ve yan bağ yırtıkları,

Aşil zedelenmeleri,

Topukta plantar fasiit

Avasküler nekroz, osteonekroz gibi kemik çürümeleri,

Tenisçi dirseği, golfçü dirseği ve başka tendon, bağ zedelenmeleri